Londoni Szalámi

Londonba utazásunk és az ott eltöltött időt örökítjük meg ezen a blogon.

Natural History Museum

2011.09.24. 18:06 MaMark

 

Anikó szerint: Dínó Múzeum. És valóban. Rengeteg dinoszaurusz csontváz van kiállítva. Előre elnézést kérek de nem vagyok túl nagy dinoszaurusz szakértő, így meg sem próbáltam megjegyezni a képeken szereplő dinók neveit.

Nem tudom említettem e már de Londonban minden múzeum ingyenes. A bejárat után nem sokkal mindegyikben van egy pénzgyűjtő ahová lehet dobálni az adományokat. A Natural History Múzeumban ezután egy hatalmas előtér következik, ahol egy óriási dinoszaurusz csontváz van kiállítva. A teremben jobbra-balra is 'kis' beugrók vannak ahol különböző dolgokat találhat az érdeklődő. Például még több dinoszauruszt. De van itt megkövesedett fa, kristályok stb. Az egyik ilyen beugróban csináltuk a következő képet.

 

Egy óriási Izé.

 

Valami növényevő állat lehetett mert foga az nem sok van neki. Ha beljebb megyünk a múzeumban láthatóvá válik hogy több terem is nyílik az előtérből. Például bogár- , kőzet- és madárterem. Jaj majdnem kihagytam a dinoszaurusz termet. Az is van.

 

Egy óriás pocok

 

Aki esetleg ide készül az számoljon egy pár órás programmal. Rendkívül szórakoztató hely. A legtöbb teremben van olyan dolog amit meg lehet fogni vagy valami berendezés amit lehet nyomkodni, esetleg csavargatni. Ilyenkor mindig történik valami. Például volt egy nagy (döglött) rák egy vödörnyi vízben. A felette lévő táblán ez volt olvasható: Vajon nehezebb a rák a vízben? Egy kar segítségével ki lehetett emelni hogy tapasztalati úton tanuljuk meg, mikor nehezebb a rák már ha nehezebb. Gondolom gyerekeknek szánták, vagyis nekünk :) Úgyhogy mindent nyomkodtunk, fogdostunk. Vicces látni ahogy felnőtt emberek járkálnak körbe a múzeumba és fogdosnak meg mindent hátha történik valami. Főleg akkor amikor nem történik semmi :)

 

Sok kicsike madár

 

Volt egy Föld terem is, ahol főleg a bolygónkkal kapcsolatban lehetett megtudni érdekességeket. Itt kell megjegyeznem, hogy Anikónak mindig a díszlet tetszett és nem a kiállítási tárgyak...

 

Sajnos a kép nem adja vissza de a Föld mozgott és nagyon érdekesen volt megvilágítva

 

A Nap. Persze ez is csak a dekoráció része volt de kellett egy képet csinálnom :)

 

Dodó csontváz.

 

Richard Owen

 

Érdemes a múzeumban nyitva tartani a szemünket mert nem csak szem magasságban vannak kiállítva tárgyak. Bementünk egy szobába ami teljesen üres volt leszámítva egy két ülő alkalmatosságot (amire akár rá is lehet feküdni) a terem közepén. Amikor bementünk néztünk körbe, nem láttunk semmit. Á biztos valami pihenő szoba. Aztán jött egy gyerek, lefeküdt és nézte a plafont. Gondoltam csak megnézem már mit néz. Egy egész tölgyfa van beépítve a mennyezetbe. A keresztmetszete látszik a gyökereitől egészen a lombkoronáig. Mi nem csináltunk képet de találtam egyet az interneten.

 

 

Eztuán jött az evolúciós terem. Vagy majom terem.

 

 

A plafonról lógó majom csontvázak

 

Anikó és a kismajom

 

Voltunk továbbá a kőzet teremben is. Rengeteg kőzetfajta található itt. Például hatalmas gyémántok, meteoritok meg sok minden más aminek a nevét sem tudom. Szép bár annyi fajta van hogy szerintem maximum egy geológus nézi végig az összeset.

 

Utolsónak hagytam a dinoszaurusz termet. Ugyan úgy mint a British Museum-ban az egyiptomi részen itt volt a legtöbb turista. Tényleg rengeteg. Alig lehetett haladni...

 

Dinó fejek

 

Hát nagyjából ennyi lett volna. Eddig azt kell mondjam hogy ez tetszett a leginkább. Nem messze található egyébként a Science Museum, de azt egy későbbi időpontra tartogatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://londoniszalami.blog.hu/api/trackback/id/tr913253543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása