Londoni Szalámi

Londonba utazásunk és az ott eltöltött időt örökítjük meg ezen a blogon.

Trafalgar square & National Gallery

2011.09.17. 23:20 MaMark

 

A következő nevezetesség ahová gondoltuk elnézünk a Trafalgar tér volt. És ha már ott vagyunk akkor a National Gallery-t is útba ejtjük ami a térről nyílik. A térről nekem olyan elképzelésem volt, hogy tele lesz galambbal. Előre örültem is, hogy Anikó milyen boldog lesz ettől. Még azon is gondolkodtam, hogy szórok rá egy kis morzsát, hogy rárepüljenek. Azonban csalódnom kellett. Elég kevés galamb volt, aminek oka pedig az, hogy a téren tiltják a galambetetést...

 

Trafalgar téri szökőkút

 

 

...és a szökőkút közelebbről...

 

A 2012-es Olimpiai visszaszámláló

 

Azt kell mondjam a tér gyönyörű tisztán van tartva, a szökőkutak vize pedig kristály tiszta. Mikor átvágtunk a téren annyira nézelődtem, hogy átgyalogoltam Amy Winehouse fején. De véletlen volt... Később vettük észre, hogy nem csak őt, hanem még jó pár hírességet odarajzoltak a térre. Például Bob Marleyt, Hitchcockot és Michael Jacksont.

 

Amy Winehouse street art

 

Nelson Admirális

 

...és végül a National Gallery bejárata

 

Hát azt kell mondjam csalódás volt a National Gallery. Az egyik legnagyobb problémám az, hogy nem lehet fényképezni a kiállításokon. Bár láttunk próbálkozókat, de az ő fejüket leüvöltötték. A belépés egyébként ingyenes, minden másért fizetni kell. Például lehet bérelni egy walkman szerű szerkezetet amibe ha beütjük az adott kép melletti számot akkor elmeséli a kép történetét. Nem próbáltuk de ha minden igaz akkor nyelvet is lehet választani. Térképet nem vettünk a bejáratnál így találomra járkáltunk a termekben, valószínűleg nem voltunk mindenhol valahol pedig többször is. Érdemes megnézni, található egy pár nagyon szép és részletes kép, szinte fotó részletességű. Láttunk Van Gogh képeket is, de azt kell mondjam rám nem hatottak túlzottan. Sokkal szebb képek is találhatók a galériában. Hát dióhéjban ennyit erről a kiruccanásunkról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://londoniszalami.blog.hu/api/trackback/id/tr243235065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása